.

2010.04.05. 07:15

Amikor először jártam Bulgáriában, egyből szembeötlött mennyire méltóképpen képesek a helyiek megünnepelni a Szilvesztert. Mióta ideköltöztem tudom, hogy az év többi napját is így ünneplik.

 

 

 

Persze észreveszed a különbségeket, de nem nagyon foglalkozol velük, mert a hasonlóságok megnyugtatólag hatnak az új környezetben. Aztán egy idő után elkezdessz gondolkodni azon, hogy miben különbözik Bulgária Magyarországtól, később meg elkezd frusztrálni egy gondolat, miért van az, hogy ahol "szegényebbek" az emberek, ott nyitottabbak az egyetemes emberi értékekre, míg minél "európaibb" egy ország, annál gyakrabban ütik fel a fejüket olyan népbetegségek, amiket a szakzsargon előszeretettel nevez vagy "elidegenedés"-nek, vagy "fogyasztói társadalom"-nak.

A bejegyzés trackback címe:

https://a3asazmilyenbetu.blog.hu/api/trackback/id/tr692800847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása