MI EZ?

A chillwave-nek keresztelt műfaj állítólagos alaplemeze, a "Causers of this" után megjelent a Toro y Moi második albuma.

A manapság tucatjával születő és elhaló műfajok/alműfajok között a chillwave-nek kárászéletű jövőt jósolnak az okosok. Vajon miért?

 

MI UGRIK BE RÓLA?

A j-pop és a Pizzicato Five először. Ultrakönnyű easy listening és bevásárlóközpont-barát háttérzene másodszor.

 

MEGVENNÉD-E HA LENNE RÁ PÉNZED?

Ha fizetnének érte meghallgatnám harmadszor is.

 

HÁNYSZOR HALLGATTAD MEG ÉS MEGHALLGATNÁD-E MÉGEGYSZER?

Kétszer és nem.

 

Állítólag az "Underneath the pile" nem tartalmaz sampling-eket. Ez örvendetes tény, de ettől még lehet egy sampling-eken alapuló lemez jó vagy egy élő hangszerekkel felvett lemez szar, persze. Egy-két sample (az üresjáratokat elkerülendő) ügyesen elhelyezett használata talán segített volna egy egyenletes színvonal fenntartásában. De nem. Konceptlemezről van szó, és a koncepció ezúttal széthúzó, megosztó tényező.

A súlytalan kezdés után (Intro Chi Chi) a funkosabb New Beat következik. Dallamos, popos, könnyed slágerzene ez. A Go With You stúdióbarát 4 perce után egy melankolikusabb darab, a Divina következik. Ez az album számomra egyik legszerethetőbb pillanata, bár világmegváltást ne várjunk tőle azért. Aztán megint egy belassult Beach Boys flash, a Before I'm Done következik. A Got Blinded is gyorsan elslisszan, különösen nem marad meg az emberben semmi utána. A Still Sand megint kicsit funkosabb dal, itt szól legalább egy tűrhető groove a háttérben. A Good Hold talán a Divina párdarabja akart lenni eredetileg, az effekthasználat a szám végén kiemeli a mezőnyből: az elektronikus hangzás használata itt szinte bátor tettként hat. Az Elise az album legjobb száma is lehetett volna, de sajnos hiányzik belőle az a bizonyos plussz, amitől az ember igazán felfigyelne rá, és ez érvényes az album többi részére is.

Az album meghallgatása után egyetlen gondolat nem hagyott nyugodni: ilyen lemezek miatt felesleges újabb és újabb címkéket kitalálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://a3asazmilyenbetu.blog.hu/api/trackback/id/tr942800927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása