Egyetemi gyakorlat volt Devetakiban (*), egy az Isten háta mögött lévő bolgár kisfaluban. Minden nyáron a Sofia University művészettöris (**) diákjai itt próbálják meg kifejezni magukat a képzőművészet különböző ágaiban (lehet, hogy csak azért, mert muszáj nekik - munkáikra jegyeket kapnak, de legalábbis bekerül az indexbe ez a tárgy is). A hegyekkel körbeölelt, világtól teljesen elzárt (****) település durván három hétig volt ürügy arra, hogy összejöjjenek a diákok, meghívják a barátjaikat, (vagy barátjukat / barátnőjüket), nemzetközi workshopokat alibizzenek össze, és esténként a tábortűz mellett mindenki választott társaságában elmerengjen az aznapi történésekről. Hajnalig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi is az az installáció? Egyike azoknak a nem-konvencionális művészeti ágaknak, amikkel az egyesületem (az Art in Action) foglalkozik. Most hadd ne fejtsem ki bővebben (főleg mert nem is tudnám, talán :), bízzuk a munkát a wikipediára, ahogy az egy igazi, 21. században nevelkedett kultúremberhez illik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jómagam két hetet töltöttem eme idilli környezetben, ami az év egyik legjobb bulija lett volna, ha a barátnőm is velem tudott volna tartani. Egy napos villámlátogatása a "félidőben" kellemes meglepetés volt, és a második hét után már alig akaródzott hazautaznom a szürke és émelygési tüneteket előszeretettel kiváltó mocskos fővárosba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A falunak volt egy iskolája, vagyis még mindig van, bár egy pár évvel ezelőtti tűzvész rendesen elintézte az épületet. Ez lett a diákok bázisa, itt készültek az installációk, itt rögtönződtek a performanszok, és ide lettek kiállítva a közben elkészült festmények, grafikák és kollázsok is végül. Az e heti vizuálban az installációkról készült fényképek kapnak helyet*****, de a többit is felpakolom majd szépen sorban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*кеджес магзар олжасоимнак, сок съерететтел :>

**igazából nem tudom, hogy ez-e a helyes kifejezés - mindenesetre bölcsészek, maradjunk annyiban (főleg lányok,*** művtöris sálak, színes göncök, rajzmappa alapfelszerelés, nemigen visszafogott alkoholfogyasztás és túláradó önkifejezési vágy...)

***fenébe, egyébként!

****nincs vonat, vagy buszközlekedés - jobban mondva utóbbi akkor közlekedik csak amikor éppen jól esik neki - egy héten kétszer kb.

*****Ezek azok.

A bejegyzés trackback címe:

https://a3asazmilyenbetu.blog.hu/api/trackback/id/tr282296061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása